Beer Wars
„Pivné vojny“ – dokument rozpráva príbeh o malých nezávislých pivovarníkoch, ktorí sa snažia súťažiť v oblasti piva ovládanej veľkými spoločnosťami. Zatiaľ čo najväčšie a najvýznamnejšie pivovarnícke pivá zaujmú trh s masovou výrobou a celosvetovým uznaním, menšie pivovary sa postarajú o kvalitu než kvantitu. Títo majitelia malých pivovarov čelia výzvam, víťazstvám a prekonaním marketingu veľkých pivovarov.
Enron: The Smartest Guys in the Room
Dokumentárny film o vzostupe a neslávnom páde Enrona, ktorý bol jednou z najbohatších a najsilnejších spoločností na svete. Energetická spoločnosť, ktorá vlastnila 65 miliárd dolárov aktív na svojom vrchole skrachovala po objavení jej skorumpovanej obchodnej praxe. Množstvo finančných podvodov spáchaných spoločnosťou viedlo k niekoľkým reformám a novým zákonom o transparentnosti. Na začiatku išlo o malú spoločnosť, ktorá rástla vďaka inováciám, ale nakoniec kvôli chamtivosti a neetickým obchodným taktikám táto spoločnosť padla.
Freakonomics: The movie
Absolútna klasika, ktorá sa týka toho, že váš svetový pohľad sa skrýva na prístupe otázok. Skúma skryté stránky viacerých tém s cieľom spochybňovať konvenčné vedomosti. Zahŕňa svet japonských sumo zápasov a podvádzanie. Dokument skúma silu motivácie ľudí a odhaľuje niekoľko mýtov o korelácii a kauzalite, a to všetko pri uplatňovaní ekonomických princípov.
Generation Startup
Dokument je o šiestich absolventoch vysokých škôl v Detroite, ktorí sa ponorili do sveta podnikania. V priebehu 17 mesiacov pracujú mladí podnikatelia so značnými ťažkosťami, aby si vybudovali svoje postavenie na začínajúcej scéne Detroitu. Dokument poukazuje aký je v skutočnosti štart z ničoho, prácu vo dne i v noci pre dosiahnutie úspechu, či už je to podnikanie s cestovinami. V celom filme vidíme ich zlyhania a riziká, ktoré vznikajú pri začatí podnikania a udržiavaní sa nad vodou.
Jiro Dreams of Sushi
Jiro Ono je majiteľ a šéfkuchár sushi reštaurácie nachádzajúcej sa na stanici metra v Tokiu. Jeho reštaurácia získala trojnásobné ocenenie Michelin Guide. Ľudia z celého sveta si rezervovali miesta v tejto reštaurácií mesiace vopred. Jiro to všetko dosiahol desaťročiami tvrdej práce. Aj ako 90 ročný sa stále usiluje o dokonalosť pri výrobe sushi, ale aj o to, aby svojmu synovi dal dostatok informácií, ktorý nakoniec po jeho smrti prevezme reštauráciu.